Gezonde sandwichspread

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, rode paprika en wortel in stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met peper, zout en een beetje olijfolie en meng dit door elkaar. Snijd de puntjes van de tenen knoflook af en leg deze erbij op de bakplaat, zonder deze schoon te maken. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Roer deze halverwege een keer door. Laat de groenten afkoelen wanneer ze klaar zijn.

 Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Verwijder vervolgens de velletjes van de kikkererwten (je kunt ze er eventueel ook aanlaten. Is iets sneller, maar daardoor wordt de spread minder romig). Verwijder nu de schil van de knoflook, deze zou er makkelijk af moeten komen. Voeg de teentjes knoflook samen met alle andere ingrediënten toe in een keukenmachine en meng dit tot een geheel. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, maar meng het vooral naar persoonlijke voorkeur. Breng de spread op smaak met peper en zout.

 Bewaar de sandwichspread in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

 Tip: serveer de spread op een getoaste volkoren boterham met avocado, tomaat of komkommer.

57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.