Gezonde sandwichspread

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, rode paprika en wortel in stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met peper, zout en een beetje olijfolie en meng dit door elkaar. Snijd de puntjes van de tenen knoflook af en leg deze erbij op de bakplaat, zonder deze schoon te maken. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Roer deze halverwege een keer door. Laat de groenten afkoelen wanneer ze klaar zijn.

 Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Verwijder vervolgens de velletjes van de kikkererwten (je kunt ze er eventueel ook aanlaten. Is iets sneller, maar daardoor wordt de spread minder romig). Verwijder nu de schil van de knoflook, deze zou er makkelijk af moeten komen. Voeg de teentjes knoflook samen met alle andere ingrediënten toe in een keukenmachine en meng dit tot een geheel. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, maar meng het vooral naar persoonlijke voorkeur. Breng de spread op smaak met peper en zout.

 Bewaar de sandwichspread in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

 Tip: serveer de spread op een getoaste volkoren boterham met avocado, tomaat of komkommer.

54 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.