Gezonde buddha bowl

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing:

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng dit met een snuf paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en olijfolie door elkaar. Leg op een bakplaat en zet voor 20 minuten in de oven. Maak de broccoli schoon en voeg de laatste 10 minuten de broccoli roosjes toe aan de bakplaat met zoete aardappel.

 Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Snijd de mango in blokjes, de avocado in plakjes en de rode paprika in reepjes. Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bak de tempeh in een bakpan totdat deze krokant is.

 Verdeel de spinazie over 2 kommen. Verdeel daarna in aparte vlakken de quinoa, zoete aardappel, broccoli, mango, avocado, rode paprika en tempeh over de kommen. Maak af met de dressing en eventueel extra limoen en koriander.

29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.