Gezonde buddha bowl

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng dit met een snuf paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en olijfolie door elkaar. Leg op een bakplaat en zet voor 20 minuten in de oven. Maak de broccoli schoon en voeg de laatste 10 minuten de broccoli roosjes toe aan de bakplaat met zoete aardappel.

  2. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Snijd de mango in blokjes, de avocado in plakjes en de rode paprika in reepjes. Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bak de tempeh in een bakpan totdat deze krokant is.

  3. Verdeel de spinazie over 2 kommen. Verdeel daarna in aparte vlakken de quinoa, zoete aardappel, broccoli, mango, avocado, rode paprika en tempeh over de kommen. Maak af met de dressing en eventueel extra limoen en koriander.

Heeft het gesmaakt?
45 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.