Gezonde buddha bowl

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing:

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng dit met een snuf paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en olijfolie door elkaar. Leg op een bakplaat en zet voor 20 minuten in de oven. Maak de broccoli schoon en voeg de laatste 10 minuten de broccoli roosjes toe aan de bakplaat met zoete aardappel.

 Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Snijd de mango in blokjes, de avocado in plakjes en de rode paprika in reepjes. Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bak de tempeh in een bakpan totdat deze krokant is.

 Verdeel de spinazie over 2 kommen. Verdeel daarna in aparte vlakken de quinoa, zoete aardappel, broccoli, mango, avocado, rode paprika en tempeh over de kommen. Maak af met de dressing en eventueel extra limoen en koriander.

Buddha bowl
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.