Gezonde vijgen crumble taart

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Vulling
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Meng het speltmeel met de havermout in een kom. Smelt de kokosolie en roer die erdoorheen.

Hak de pecannoten fijn, maar houdt er een paar apart voor de garnering.

Voeg het ei, kaneel, zout, honing of agavesiroop en de fijngehakte pecannoten toe aan het mengsel en roer goed door elkaar tot een kruimelig deeg.

Bedek de vorm met ¾ van het havermout-notenmengsel en druk goed aan op de bodem met de bolle kant van een lepel. Druk het mengsel ook tegen de randen iets omhoog.

Maal de vijgen met de dadels, agavesiroop of honing en limoensap tot een puree in de keukenmachine.

Vul de vorm met de vijgenpuree en verdeel de rest van het havermout-notenmengsel erover. Garneer met een paar pecannoten.

Bak de gezonde vijgentaart in ca. 35 minuten gaar. Laat hem afkoelen en snijd in stukken.

Ook geschikt als high-tea recept. Snijd de vijgencrumble dan in kleine vierkante stukjes en verdeel ze over de etagère of schalen die je gebruikt.

145 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!