Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezonde vijgen crumble taart

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Ingredienten
150 gr speltmeel
50 gr pecannoten, fijngehakt
3 eetlepels agavesiroop of honing
snuf kaneel
snuf zout
50 gr havermout
1 ei
4 eetlepels kokosolie
 
Vulling:
5 dadels
4 vijgen
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel agavesiroop of honing
 
Materialen
Keukenmachine
Bakvorm (rechthoelig ca 35 x 11 cm of rond)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het speltmeel met de havermout in een kom. Smelt de kokosolie en roer die er door heen. Voeg het ei, kaneel, zout, honing of agavesiroop en de pecannoten (bewaar er ook een paar voor de garnering) toe en roer goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
 
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
Bedek de vorm met ¾ van het havermout-notenmengsel en druk goed aan op de bodem met een lepel met bolle kant. Druk het mengsel ook tegen de randen iets omhoog. Maal de vijgen met de dadels, agavesiroop of honing en limoensap tot een puree in de keukenmachine.
 
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
Vul de vorm met de vijgenpuree en verdeel de rest van de deegkruimels er over. Garneer met een paar pecannoten. Bak de gezonde vijgentaart in ca 35 minuten gaar. Laat hem afkoelen en snijd in stukken.
 
Beoordeling (69 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel