
Gezonde vijgen crumble taart
Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels
45 M + 35 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr speltmeel
-
50 gr pecannoten
-
3 eetlepels agavesiroop of honing
-
snuf kaneel
-
Snuf zout
-
50 gr havermout
-
1 ei
-
4 eetlepels kokosolie
Vulling
-
5 dadels
-
4 vijgen
-
1 eetlepel limoensap
-
1 eetlepel agavesiroop of honing
Materiaal
-
Keukenmachine
-
Bakvorm ( rechthoekig ca. 35 x 11 cm of rond )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Meng het speltmeel met de havermout in een kom. Smelt de kokosolie en roer die erdoorheen.
-
Hak de pecannoten fijn, maar houdt er een paar apart voor de garnering.
-
Voeg het ei, kaneel, zout, honing of agavesiroop en de fijngehakte pecannoten toe aan het mengsel en roer goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
-
Bedek de vorm met ¾ van het havermout-notenmengsel en druk goed aan op de bodem met de bolle kant van een lepel. Druk het mengsel ook tegen de randen iets omhoog.
-
Maal de vijgen met de dadels, agavesiroop of honing en limoensap tot een puree in de keukenmachine.
-
Vul de vorm met de vijgenpuree en verdeel de rest van het havermout-notenmengsel erover. Garneer met een paar pecannoten.
-
Bak de gezonde vijgentaart in ca. 35 minuten gaar. Laat hem afkoelen en snijd in stukken.
-
Ook geschikt als high-tea recept. Snijd de vijgencrumble dan in kleine vierkante stukjes en verdeel ze over de etagère of schalen die je gebruikt.
Heeft het gesmaakt?
204 stemmen
Ook lekker