Gezonde vijgen crumble taart

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Ingredienten
150 gr speltmeel
50 gr pecannoten, fijngehakt
3 eetlepels agavesiroop of honing
snuf kaneel
snuf zout
50 gr havermout
1 ei
4 eetlepels kokosolie
 
Vulling:
5 dadels
4 vijgen
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel agavesiroop of honing
 
Materialen
Keukenmachine
Bakvorm (rechthoelig ca 35 x 11 cm of rond)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het speltmeel met de havermout in een kom. Smelt de kokosolie en roer die er door heen. Voeg het ei, kaneel, zout, honing of agavesiroop en de pecannoten (bewaar er ook een paar voor de garnering) toe en roer goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
 
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
Bedek de vorm met ¾ van het havermout-notenmengsel en druk goed aan op de bodem met een lepel met bolle kant. Druk het mengsel ook tegen de randen iets omhoog. Maal de vijgen met de dadels, agavesiroop of honing en limoensap tot een puree in de keukenmachine.
 
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
gezonde vijgen crumble 01
Vul de vorm met de vijgenpuree en verdeel de rest van de deegkruimels er over. Garneer met een paar pecannoten. Bak de gezonde vijgentaart in ca 35 minuten gaar. Laat hem afkoelen en snijd in stukken.
 
131 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.