Pastasalade met geitenkaas
Deze pastasalade met geitenkaas is een heerlijke mix van smaken en texturen. Met gegrilde paprika, parmaham en pesto is het een lichte en verfrissende lunch of bijgerecht. Klaar in 20 minuutjes en met maar een aantal stappen.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
200 gr pasta
-
2 gegrilde paprika’s
-
75 gr parmaham
-
75 gr geitenkaas
-
1 Handje rucola
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
Paar blaadjes verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta volgens de verpakking gaar, giet af en spoel af met koud water.
-
Schep de pesto door de lauwwarme of de koude pasta.
-
Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg samen met de plakken parmaham door de pasta.
-
Voeg als laatste de rucola toe en bestrooi met wat geitenkaas, basilicum en pijnboompitten.
-
Tips: gebruik volkorenpasta i.p.v. gewone pasta voor extra vezels.
Vervang de parmaham door bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes of gegrilde aubergine voor een vega variant.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker