
Pastasalade met geitenkaas
Deze pastasalade met geitenkaas is een heerlijke mix van smaken en texturen. Met gegrilde paprika, parmaham en pesto is het een lichte en verfrissende lunch of bijgerecht. Klaar in 20 minuutjes en met maar een aantal stappen.
20 M
Ingrediƫnten: Pastasalade met geitenkaas
Voor personen
-
200 gr pasta
-
2 gegrilde paprikaās
-
75 gr parmaham
-
75 gr geitenkaas
-
1 Handje rucola
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
Paar blaadjes verse basilicum
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pastasalade met geitenkaas
-
Kook de pasta volgens de verpakking gaar, giet af en spoel af met koud water.
-
Schep de pesto door de lauwwarme of de koude pasta.
-
Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg samen met de plakken parmaham door de pasta.
-
Voeg als laatste de rucola toe en bestrooi met wat geitenkaas, basilicum en pijnboompitten.
-
Tips: gebruik volkorenpasta i.p.v. gewone pasta voor extra vezels.
Vervang de parmaham door bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes of gegrilde aubergine voor een vega variant.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 25 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 4 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 15 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker