Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaans gevulde puntpaprika

Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus

Ingredienten
2 puntpaprika’s
150 gr cherrytomaatjes
1 rood uitje
1 teentje knoflook
3 a 4 plakken parmaham
½ eetlepel pesto
2 eetlepels roomkaas of creme fraiche
4 eetlepels geraspte (mozzarella) kaas
Eventueel verse basilicum ter garnering
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaden en de steeltjes. Snijd de tomaatjes in vieren en snipper het uitje en de knoflook.
 
gevulde puntpaprika 01
gevulde puntpaprika 01
gevulde puntpaprika 01
gevulde puntpaprika 01

 
Meng de tomaten, uitje, knoflook, stukjes parmaham, pesto en roomkaas door elkaar in een kom. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en vul ze met het pesto mengsel. Bestrooi met een beetje kaas en zet ze ongeveer 15 min in de oven. Garneer eventueel met wat verse basilicum.
 

Beoordeling (215 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread