Italiaans gevulde puntpaprika

Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus

Ingredienten
2 puntpaprika’s
150 gr cherrytomaatjes
1 rood uitje
1 teentje knoflook
3 a 4 plakken parmaham
½ eetlepel pesto
2 eetlepels roomkaas of creme fraiche
4 eetlepels geraspte (mozzarella) kaas
Eventueel verse basilicum ter garnering
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaden en de steeltjes. Snijd de tomaatjes in vieren en snipper het uitje en de knoflook.
 
gevulde puntpaprika 01
gevulde puntpaprika 01
gevulde puntpaprika 01
gevulde puntpaprika 01

 
Meng de tomaten, uitje, knoflook, stukjes parmaham, pesto en roomkaas door elkaar in een kom. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en vul ze met het pesto mengsel. Bestrooi met een beetje kaas en zet ze ongeveer 15 min in de oven. Garneer eventueel met wat verse basilicum.
 

343 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!