Italiaans gevulde puntpaprika
Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus
Ingredienten
2 puntpaprika’s
150 gr cherrytomaatjes
1 rood uitje
1 teentje knoflook
3 a 4 plakken parmaham
½ eetlepel pesto
2 eetlepels roomkaas of creme fraiche
4 eetlepels geraspte (mozzarella) kaas
Eventueel verse basilicum ter garnering
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaden en de steeltjes. Snijd de tomaatjes in vieren en snipper het uitje en de knoflook.




Meng de tomaten, uitje, knoflook, stukjes parmaham, pesto en roomkaas door elkaar in een kom. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en vul ze met het pesto mengsel. Bestrooi met een beetje kaas en zet ze ongeveer 15 min in de oven. Garneer eventueel met wat verse basilicum.