Griekse aardappels met feta
Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
600 gr aardappelschijfjes
-
1 rode ui
-
2 tenen knoflook
-
1 paprika
-
75 gr feta
-
1 eetlepel verse peterselie
-
1 Snuf oregano
-
1 snuf rozemarijn
-
1 snuf paprikapoeder
-
peper en zout ( naar smaak )
-
1 citroen
-
Olijfolie om in te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de rode ui in ringetjes en hak de knoflook fijn.
-
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook hierin een paar minuten.
-
Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze ca 15 minuutjes licht krokant aan in de pan. Voeg de paprika in dunne reepjes en bak een paar minuutjes mee.
-
Maak de aardappelroerbak op smaak met de oregano, rozemarijn, citroensap naar smaak, paprikapoeder, peper en zout. Proef of de aardappeltjes goed gaar zijn.
-
Serveer de Griekse aardappels met wat verse peterselie en wat partjes citroen. Die kun je er eventueel nog een beetje overheen druppelen. Kruimel als laatste de feta er overheen.
Heeft het gesmaakt?
36 stemmen
Ook lekker