Griekse pita burgers

Lekker van de bbq of uit de pan: pitabroodje met een zelfgemaakte hamburger, geroosterde paprika en feta

Ingrediënten 
400 gr gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
snuf oregano
peper en zout
1 paprika (of 1 geroosterde paprika uit pot)
2 tomaten
75 gr feta
Handje ijsbergsla
4 pitabroodjes
 
Bereiding
Bak de pitabroodjes zonodig af in en oven en snijd ze helemaal open. Leg de paprika boven in de oven en rooster hem in 30 min zwartbruin op 220 graden, je kunt hem ook op de bbq zwart blakenen. Laat de paprika afkoelen in een overdekte kom of in een zak en laat hem 10 min 'zweten'. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, oregano, peper en zout toe. Kneed door elkaar en maak er 4 gelijke ballen van. Druk de ballen plat in de vorm van een hamburger (houd rekening met de grootte van het pitabroodje).
 
griekse pita hamburgers 01
griekse pita hamburgers 01
griekse pita hamburgers 01
griekse pita hamburgers 01
Verhit een beetje boter in een pan en bak de hamburgers in ca 10 min gaar, of bak ze op de bbq mooi bruin. Verwijder de schil en de steel van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de tomaat in plakken. Verdeel een beetje sla op het onderste gedeelte van het pitabroodje. Leg de hamburger hier op en wat plakjes tomaat en paprika. Kruimel de feta er over en dek af met het bovenste gedeelte van het pitabroodje. Ook lekker met tzatzikisaus.
 

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.