
Griekse stokbroodjes met tzatziki
Lekker als lunch of als hapje: een krokant geroosterd broodje met komkommer en tzatziki en toppings
25 M
Ingrediƫnten: Griekse stokbroodjes
Voor stuks
-
1 stokbrood
-
8 eetlepels tzatziki saus
-
50 gr fetakaas
-
8 zongedroogde tomaten
-
8 linten komkommer
-
4 eetlepels olijfolie
-
8 olijven
-
Snuf peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Griekse stokbroodjes
-
Snijd het stokbrood dwars doormidden en snijd deze in schuine stukken. Je kunt natuurlijk ook gewoon plakjes snijden. Bestrijk het brood met een beetje olie. Verhit een grillpan en rooster de broodjes iets krokant.
-
Beleg de broodjes met een schep tzatziki en een lint komkommer. Bestrooi met feta. Snijd de olijven en gedroogde tomaten in stukjes en verdeel hierover. Maak het af met een snuf zwarte peper.
-
Serveer de Griekse bruschettaās direct.
-
Bekijk hier ook het recept voor zelfgemaakte tzatziki, want zelfgemaakt is toch het lekkerst.
Heeft het gesmaakt?
8 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 11 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 16 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker