Hartige taart met groenterolletjes

Krokante quiche van croissantdeeg met ricottavulling en rolletjes van courgette en wortel.

Hoofdgerecht 25 min + 37 min

ingrediënten

voor 3 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit en druk de naden goed aan elkaar tot 1 groot stuk. Bekleed hier de ingevette bakvorm mee. Maak het stuk bakpapier iets vochtig en kreukel tot een bal. Vouw daarna weer uit elkaar en leg op het deeg.

  2. Leg hierop de steunvulling (bakparels, rijst of linzen bijvoorbeeld). Bak de vorm ca 12 minuten in de oven tot hij iets begint te kleuren te rijzen. Klop ondertussen de ricotta los met de eieren, peper, zout en kruiden. Verwijder de steunvulling en bakpapier en vul de bodem met het ricottamengsel. Snijd de courgette en wortel in dunne linten.

  3. Rol deze op en snijd doormidden. Zet ze in het ricottamengsel en ga door tot de vorm vol is of de groenten op zijn. Bak de hartige taart nog 25 minuten in de oven. Als de randen donker worden dek je ze af met wat aluminiumfolie.

Heeft het gesmaakt?
62 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!