Nasi taart

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Hoofdgerecht 30 min + 35 min minuten

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

  2. Neem een quichevorm en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

  3. Bak het (vegetarische) gehakt in een pan tot het goudbruin is. Voeg de nasikruiden toe en meng goed. Doe daarna de wokgroenten erbij en bak deze kort mee.

  4. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe aan het gehakt-groentemengsel. Bak alles samen nog een paar minuten.

  5. In een aparte kom, klop de eieren met de kookroom, ketjap en een snuf chili door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer deze ook door het eimengsel.

  6. Verspreid het gehakt-groentemengsel gelijkmatig over de bladerdeegbodem in de vorm.

  7. Giet het eimengsel over het gehakt en de groenten in de vorm.

  8. Bak de nasitaart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.

  9. Laat de nasitaart ietsjes afkoelen voordat je deze aansnijdt. Serveer warm en geniet ervan!

Heeft het gesmaakt?
63 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!