Ga naar de inhoud
Nasi taart

Nasi taart

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

30 M + 35 M minuten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels nasikruiden
  • 250 gr champignons
  • 160 gr gehakt ( vega )
  • 450 gr nasi wokgroenten
  • 5 eieren
  • 125 ml kookroom
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 snuf chili
  • 1 bosui

Benodigdheden

  • Quichevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.


  2. Neem een quichevorm en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.


  3. Bak het (vegetarische) gehakt in een pan tot het goudbruin is. Voeg de nasikruiden toe en meng goed. Doe daarna de wokgroenten erbij en bak deze kort mee.


    nasi taart stap 1 nasi taart stap 2 nasi taart stap 3
  4. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe aan het gehakt-groentemengsel. Bak alles samen nog een paar minuten.


  5. In een aparte kom, klop de eieren met de kookroom, ketjap en een snuf chili door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer deze ook door het eimengsel.


  6. Verspreid het gehakt-groentemengsel gelijkmatig over de bladerdeegbodem in de vorm.


  7. Giet het eimengsel over het gehakt en de groenten in de vorm.


    nasi taart stap 4 nasi taart stap 5 nasi taart stap 6
  8. Bak de nasitaart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.


  9. Laat de nasitaart ietsjes afkoelen voordat je deze aansnijdt. Serveer warm en geniet ervan!