Italiaans vispakketje

Makkelijk en gezond vispakketje met groente, basilicum en pijnboompitten uit de oven of van de barbecue

Ingrediënten 
4 x witvis filet
4 tomaten
1 courgette
paar blaadjes verse basilicum
peper en zout
2 bosuitjes
2 eetlepels pijnboompitten
sap van 1 citroen
2 eetlepels balsamicoazijn
 
Materialen
Aluminiumfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en verwarm de barbecue. Snijd de tomaten en de courgette in plakjes. Leg de stukken vis op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met het sap van de citroen en maak ze op smaak met een snufje peper en zout. Leg de tomaat en courgette er dakpansgewijs op. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en leg op de groente. Hak de bosui in ringetjes en bestrooi samen met de pijnboompitten over de vis en groente.
 
italiaanse vispakket 01
italiaanse vispakket 01
italiaanse vispakket 01
italiaanse vispakket 01
 Besprenkel als laatste nog met wat balsamicoazijn en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 15 tot 20 (afhankelijk van de dikte van de vis) in de oven of 10 min op de bbq. Maak ze voorzichtig oven, er kan best veel vocht uit komen, en controleer of de vis gaar is. Lekker met pasta, aardappeltjes of rijst.
 
310 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.