Ga naar de inhoud
Italiaans vispakketje

Italiaans vispakketje

Makkelijk en gezond vispakketje met groente, basilicum en pijnboompitten uit de oven of van de barbecue. Lekker met balsamico azijn.

20 M + 15 M oven/bbq

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 stuks witvis filet ( naar keuze )
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • Paar verse blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden of verwarm de barbecue.


  2. Leg de stukken vis op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met het sap van de citroen en maak ze op smaak met een snufje peper en zout. Leg de tomaat en courgette er dakpansgewijs op.


  3. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en leg op de groente.


  4. Hak de bosui in ringetjes en bestrooi samen met de pijnboompitten over de vis en groente.


    italiaanse vispakket italiaanse vispakket italiaanse vispakket italiaanse vispakket
  5. Besprenkel als laatste nog met wat balsamicoazijn en vouw de pakketjes goed dicht.


  6. Leg ze 15 tot 20 (afhankelijk van de dikte van de vis) in de oven of 10 min. op de bbq.


  7. Maak ze voorzichtig open. Er kan best veel vocht uit komen, en controleer of de vis gaar is.


  8. Tip: Lekker met pasta, aardappeltjes of rijst.