Zabaglione (Italiaans schuim)

Zabaglione is een traditioneel Italiaans nagerecht dat wordt gemaakt van opgeklopte eierdooiers, suiker en drank. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld marsalawijn, amaretto of sherry. Au bain marie bereid je dit tot een heerlijk nagerecht.

Nagerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de eidooiers en suiker in een hittebestendige kom met de mixer tot een luchtige en bleke massa. Plaats de kom op een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.

  2. Voeg geleidelijk de gekozen drank toe aan de eidooiers terwijl je voortdurend blijft kloppen. Blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt en de consistentie heeft van een romige saus. Dit kan 8-10 minuten duren.

  3. Haal de kom van de pan met kokend water en blijf nog even kloppen om de zabaglione te laten afkoelen.

  4. Schenk de zabaglione in de glazen. Je kunt dit nagerecht lauwwarm eten of in de koelkast zetten en koud serveren.

  5. Garneer de zabaglione met wat verkruimelde cantuccini. Je kunt ook vers fruit toevoegen.

  6. Tips: ook lekker met amaretti-koekjes. Bewaar de zabaglione maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. Met de overgebleven eiwitten maak je bijvoorbeeld lekkere chocolademousse of meringue

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!