Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panzanella salade met komkommer

Frisse Italiaanse brood salade met komkommer en tomaatjes

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper, zout en pers het teentje knoflook er bij en schep door elkaar. Rooster het brood 10 min in de oven tot het knapperig begint te worden. Je kunt het brood ook in een droge koekenpan roosteren.

 Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën en de komkommer door de lengte doormidden en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Snijd daarna in plakjes. Meng de groenten met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, peper, zout en basilicum. Schep op het laatst het geroosterde brood er bij en laat dit de sappen van de tomaten en komkommer iets opnemen.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×