Panzanella salade met komkommer

Frisse Italiaanse brood salade met komkommer en tomaatjes

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper, zout en pers het teentje knoflook er bij en schep door elkaar. Rooster het brood 10 min in de oven tot het knapperig begint te worden. Je kunt het brood ook in een droge koekenpan roosteren.

  2. Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën en de komkommer door de lengte doormidden en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Snijd daarna in plakjes. Meng de groenten met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, peper, zout en basilicum. Schep op het laatst het geroosterde brood er bij en laat dit de sappen van de tomaten en komkommer iets opnemen.

Heeft het gesmaakt?
65 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!