Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panzanella salade met komkommer

Frisse Italiaanse brood salade met komkommer en tomaatjes

Ingrediënten
  • 1 focaccia brood (of ciabatta of ander brood)
  • 1 komkommer
  • 250 gr tomaatjes
  • blaadjes verse basilicum
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper, zout en pers het teentje knoflook er bij en schep door elkaar. Rooster het brood 10 min in de oven tot het knapperig begint te worden. Je kunt het brood ook in een droge koekenpan roosteren.

Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën en de komkommer door de lengte doormidden en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Snijd daarna in plakjes. Meng de groenten met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, peper, zout en basilicum. Schep op het laatst het geroosterde brood er bij en laat dit de sappen van de tomaten en komkommer iets opnemen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×