Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Panzanella salade met komkommer

Frisse Italiaanse brood salade met komkommer en tomaatjes

Ingrediënten
  • 1 focaccia brood (of ciabatta of ander brood)
  • 1 komkommer
  • 250 gr tomaatjes
  • blaadjes verse basilicum
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper, zout en pers het teentje knoflook er bij en schep door elkaar. Rooster het brood 10 min in de oven tot het knapperig begint te worden. Je kunt het brood ook in een droge koekenpan roosteren.

panzanella_komkommer_01.jpg
panzanella_komkommer_02.jpg
panzanella_komkommer_03.jpg

Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën en de komkommer door de lengte doormidden en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Snijd daarna in plakjes. Meng de groenten met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, peper, zout en basilicum. Schep op het laatst het geroosterde brood er bij en laat dit de sappen van de tomaten en komkommer iets opnemen.

Beoordeling (61 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel