Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaanse bol met vegetarisch gehakt

Lekker Italiaans lunch gerecht met pesto, tomaat, vegetarisch gehakt en mozzarella

Ingrediënten
2 italiaanse bollen
200 gr vegetarisch gehakt
1 bol mozzarella
2 tomaten
4 eetl pesto
Verse basilicum
2 eetl pijnboompitten
Peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de grill of de oven op 180 graden. Snijd de broodjes doormidden en besmeer met pesto. Rul het gehakt met een beetje peper en zout en verdeel over de broodjes. Snijd de tomaat in stukjes en verwijder de zaadjes. Verdeel de stukjes tomaat over het gehakt. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze op het vlees en de tomaten. Bestrooi met pijnboompitten en zet even onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is. Of zet ongeveer 10 min in de oven. Haal de broodjes uit de oven en beleg met een paar verse basilicumblaadjes.
 
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread