Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Meloensoepje met parmaham

Een fris en zomers voorgerecht van meloen met krokante parmaham en basilicum

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Om de parmaham krokant te maken kun je hem op een bord met keukenpapiertje leggen en losjes afdekken met een ander keukenpapiertje. Zet vervolgens 50 sec per plak parmham in de magnetron op de hoogste stand (900 watt). Voor de manier met de oven leg je de parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet je hem ca 6 min in de oven op 200 graden.

 Snijd de meloen in vieren en verwijder de schil en de pitjes. Snijd het vruchtvlees grof en doe in de blender. Voeg het sap van de citroen, het water, honing, basilicum en een snuf peper toe en mix alles goed doorelkaar. Giet het meloenmengsel in glaasjes of potjes en serveer met de krokante parmaham. Voor het allerlekkerste resultaat laat je het meloensoepje 2 uur goed koelen in de koelkast. Voor een vegetarische versie serveer je er wat knapperig brood bij.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99