Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Meloensoepje met parmaham

Een fris en zomers voorgerecht van meloen met krokante parmaham en basilicum

Ingrediënten
  • 1 cantaloupe meloen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje peper
  • 4 plakken parmaham
  • Blaadjes verse basilicum
  • 100 ml water
Materialen
  • Bakpapier of keukenpapier

Bereiding
Om de parmaham krokant te maken kun je hem op een bord met keukenpapiertje leggen en losjes afdekken met een ander keukenpapiertje. Zet vervolgens 50 sec per plak parmham in de magnetron op de hoogste stand (900 watt). Voor de manier met de oven leg je de parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet je hem ca 6 min in de oven op 200 graden.

meloensoep_parmaham_02.jpg
meloensoep_parmaham_01.jpg
meloensoep_parmaham_03.jpg

Snijd de meloen in vieren en verwijder de schil en de pitjes. Snijd het vruchtvlees grof en doe in de blender. Voeg het sap van de citroen, het water, honing, basilicum en een snuf peper toe en mix alles goed doorelkaar. Giet het meloenmengsel in glaasjes of potjes en serveer met de krokante parmaham. Voor het allerlekkerste resultaat laat je het meloensoepje 2 uur goed koelen in de koelkast. Voor een vegetarische versie serveer je er wat knapperig brood bij.

Beoordeling (128 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel