Meloensoepje met parmaham

Een fris en zomers voorgerecht van meloen met krokante parmaham en basilicum

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Om de parmaham krokant te maken kun je hem op een bord met keukenpapiertje leggen en losjes afdekken met een ander keukenpapiertje. Zet vervolgens 50 sec per plak parmham in de magnetron op de hoogste stand (900 watt). Voor de manier met de oven leg je de parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet je hem ca 6 min in de oven op 200 graden.

 Snijd de meloen in vieren en verwijder de schil en de pitjes. Snijd het vruchtvlees grof en doe in de blender. Voeg het sap van de citroen, het water, honing, basilicum en een snuf peper toe en mix alles goed doorelkaar. Giet het meloenmengsel in glaasjes of potjes en serveer met de krokante parmaham. Voor het allerlekkerste resultaat laat je het meloensoepje 2 uur goed koelen in de koelkast. Voor een vegetarische versie serveer je er wat knapperig brood bij.

152 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.