Ga naar de inhoud
Meloensoepje met parmaham

Meloensoepje met parmaham

Een fris en zomers voorgerecht van meloen met krokante parmaham en basilicum

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 cantaloupe meloen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje peper
  • 4 plakken parmaham
  • Blaadjes verse basilicum
  • 100 ml water

Materialen

  • Bakpapier of keukenpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Om de parmaham krokant te maken kun je hem op een bord met keukenpapiertje leggen en losjes afdekken met een ander keukenpapiertje. Zet vervolgens 50 sec per plak parmham in de magnetron op de hoogste stand (900 watt). Voor de manier met de oven leg je de parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet je hem ca 6 min in de oven op 200 graden.


  2. Snijd de meloen in vieren en verwijder de schil en de pitjes. Snijd het vruchtvlees grof en doe in de blender. Voeg het sap van de citroen, het water, honing, basilicum en een snuf peper toe en mix alles goed doorelkaar. Giet het meloenmengsel in glaasjes of potjes en serveer met de krokante parmaham. Voor het allerlekkerste resultaat laat je het meloensoepje 2 uur goed koelen in de koelkast. Voor een vegetarische versie serveer je er wat knapperig brood bij.