
Jamkoekjes
Leuk om deze jamkoekjes met de kinderen te maken of in hartjesvorm voor Valentijn. Makkelijk te maken met maar een paar basisingrediënten!
20 M + 10 M oventijd
Ingrediënten: Jamkoekjes
Voor stuks
-
200 gr zelfrijzend bakmeel
-
100 gr witte bastersuiker
-
1 ei
-
100 gr boter
-
3 eetlepels jam
-
bloem ( om te bestuiven )
Benodigdheden
-
Vormpjes
-
Bakplaat en bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Jamkoekjes
-
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker en bakmeel. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen tot een kruimeldeeg. Kneed dan het ei er door tot een soepel deeg.
-
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte.
-
Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat. Maak er met een lepeltje of met je vinger een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt want ze zetten nog uit in de oven.
-
Bak de koekjes in 10 – 12 minuten licht bruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
Heeft het gesmaakt?
263 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 123
- vet 5 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 17 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 0.3 gr
- eiwit 2 gr
- zout 0.05 gr
Ook lekker