Ga naar de inhoud
Chocolade muffins met pecan

Chocolade muffins met pecan

Makkelijke recept voor muffins met chocolade en pecannoten, lekker voor bij de koffie of om te trakteren.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 250 gr bloem
  • 0.5 eetlepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 125 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15 gr cacao poeder
  • 250 ml slagroom
  • 75 gr chocolade
  • 70 gr pecan noten

Materialen

  • 12 papieren muffin vormpjes
  • muffin bakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Roer de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en suiker door elkaar in een kom. Zeef de cacao er bij en schep door elkaar.


  2. Klop de slagroom los met de eieren en giet bij het bloem mengsel. Hak de pecan noten en chocolade in stukjes (of gebruik een keukenmachine) en voeg toe aan het beslag (bewaar een beetje voor de garnering).


  3. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bestrooi met een beetje chocolade en pecan. Zet de chocolade muffins met pecan ca 25 tot 30 min in de oven.