Chocolade koekjes

Dat is toch heerlijk, zelfgemaakte chocolade koekjes om uit te delen of lekker bij een kopje koffie of thee. Met maar 6 basisingrediënten heb je deze lekkere koekjes in een aantal eenvoudige stappen al gemaakt.

Tussendoortjes 30 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 20 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de boter voor de koekjes met de basterdsuiker romig in een kom. Voeg het eigeel toe en mix er ook door. Doe de bloem, cacao met een snuf zout erbij en mix er ook door tot een egaal deeg. Dek af en zet een half uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven op 180 graden. Neem een klein beetje deeg en draai hier een balletje van ter grootte van een flinke knikker. Leg dit op een bakplaat. Leg er nog een paar op. Houd genoeg afstand tussen de balletjes want ze lopen uit, ik deed 9 balletjes op 1 bakplaat.

  3. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

  4. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel maximaal ca. 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!