
Chocolade koekjes
Dat is toch heerlijk, zelfgemaakte chocolade koekjes om uit te delen of lekker bij een kopje koffie of thee. Met maar 6 basisingrediënten heb je deze lekkere koekjes in een aantal eenvoudige stappen al gemaakt.
30 M + 15 M oventijd
Ingrediënten: Chocolade koekjes
Voor stuks
-
275 gr bloem
-
200 gr boter
-
180 gr witte basterdsuiker
-
1 eigeel
-
1 snufje zout
-
2 eetlepels cacao poeder
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Chocolade koekjes
-
Mix de boter voor de koekjes met de basterdsuiker romig in een kom. Voeg het eigeel toe en mix er ook door. Doe de bloem, cacao met een snuf zout erbij en mix er ook door tot een egaal deeg. Dek af en zet een half uur in de koelkast.
-
Verwarm de oven op 180 graden. Neem een klein beetje deeg en draai hier een balletje van ter grootte van een flinke knikker. Leg dit op een bakplaat. Leg er nog een paar op. Houd genoeg afstand tussen de balletjes want ze lopen uit, ik deed 9 balletjes op 1 bakplaat.
-
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
-
Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel maximaal ca. 4 dagen.
-
Bekijk ook mijn basisrecept voor zandkoekjes.
Heeft het gesmaakt?
52 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 145
- vet 8 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 17 gr
- w.v. suikers 9 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 1.5 gr
- zout 0.05 gr
Ook lekker