Kaasstengels maken
Een eenvoudig recept om zelf heerlijk knapperige kaasstengels te maken, met maar 5 ingrediënten! Leuk om te maken en het vult je keuken met de geur van versgebakken kaasstengels. Perfect voor bij de borrel of als snack.
20 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 rol vers bladerdeeg
-
1 ei
-
125 gr geraspte kaas ( oud en belegen mix )
-
1 Snuf peper
-
1 Snuf oregano
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Klop het ei los.
-
Snijd de rol bladerdeeg doormidden en bestrijk met ei.
-
Bestrooi een zijde met ⅔ van de geraspte kaas en leg de andere zijde erop en druk iets aan.
-
Snijd met een scherp mes repen van het bladerdeeg met kaas van ca. 2 cm breed.
-
Neem beide kanten van een reep in je linker- en rechterhand en draai de reep iets op. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met wat ei en bestrooi met de overige kaas, snuf peper en oregano.
-
Bak de kaasstengels ca. 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn en goudbruin.
-
Tip: je kunt ook plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruiken en deze aan elkaar maken.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker