Ga naar de inhoud
Kaasstengels maken

Kaasstengels maken

Een eenvoudig recept om zelf heerlijk knapperige kaasstengels te maken, met maar 5 ingrediënten! Leuk om te maken en het vult je keuken met de geur van versgebakken kaasstengels. Perfect voor bij de borrel of als snack.

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 125 gr geraspte kaas ( oud en belegen mix )
  • 1 Snuf peper
  • 1 Snuf oregano

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Klop het ei los.


  2. Snijd de rol bladerdeeg doormidden en bestrijk met ei.


  3. Bestrooi een zijde met ⅔ van de geraspte kaas en leg de andere zijde erop en druk iets aan.


  4. Snijd met een scherp mes repen van het bladerdeeg met kaas van ca. 2 cm breed.


    kaasstengels stap 1 kaasstengels stap 2 kaasstengels stap 3
  5. Neem beide kanten van een reep in je linker- en rechterhand en draai de reep iets op. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met wat ei en bestrooi met de overige kaas, snuf peper en oregano.


    kaasstengels stap 4 kaasstengels stap 5 kaasstengels stap 6
  6. Bak de kaasstengels ca. 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn en goudbruin.


  7. Tip: je kunt ook plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruiken en deze aan elkaar maken.