Ga naar de inhoud
Green Goddess dip

Green Goddess dip

Een goddelijke dip met heel veel verse kruiden. Heerlijk om je favoriete knapperige groenten in te dippen.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 90 gram fetakaas
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 20 gr mayonaise
  • 10 gram bieslook
  • 3 takjes verse munt
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 15 ml olijfolie
  • Groenten naar keuze om te dippen ( bijv. wortel, groene asperges en komkommer )

Materiaal

  • Keukenmachine of staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de citroen en pers deze uit.


  2. Pluk de blaadjes van de verse munt.


  3. Hak alle verse kruiden grof. De keukenmachine doet dadelijk de rest van het werk. Van de basilicum en de peterselie kun je de steeltjes ook gebruiken.


  4. Snijd de bosui fijn.


  5. Bewaar van alle groene ingrediënten een klein beetje om als topping te gebruiken.


  6. Hak ook de knoflook in kleinere stukjes.


  7. Voeg alle ingrediënten behalve de olijfolie toe aan de keukenmachine en maal alles goed door elkaar.


  8. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel de olijfolie. Afhankelijk van hoe dik je je dip wil hebben, blijf je olijfolie toevoegen.


  9. Serveer de tip met knapperige groenten en je hebt de ideale partysnack.


  10. Tips: je kunt de dip ook verdunnen met olijfolie en het als sladressing gebruiken.


  11. Ook lekker met ansjovis.


  12. Dit recept is ideaal om kruiden die je over hebt op te maken. Varieer er dus op los!