
Green Goddess dip
Een goddelijke dip met heel veel verse kruiden. Heerlijk om je favoriete knapperige groenten in te dippen.
15 M
Ingrediƫnten
Voor portie
-
90 gram fetakaas
-
120 ml Griekse yoghurt
-
20 gr mayonaise
-
10 gram bieslook
-
3 takjes verse munt
-
10 gram platte peterselie
-
10 gram verse basilicum
-
2 teentjes knoflook
-
2 bosuitjes
-
1,5 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels kappertjes
-
15 ml olijfolie
-
Groenten naar keuze om te dippen ( bijv. wortel, groene asperges en komkommer )
Materiaal
-
Keukenmachine of staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rasp de citroen en pers deze uit.
-
Pluk de blaadjes van de verse munt.
-
Hak alle verse kruiden grof. De keukenmachine doet dadelijk de rest van het werk. Van de basilicum en de peterselie kun je de steeltjes ook gebruiken.
-
Snijd de bosui fijn.
-
Bewaar van alle groene ingrediƫnten een klein beetje om als topping te gebruiken.
-
Hak ook de knoflook in kleinere stukjes.
-
Voeg alle ingrediƫnten behalve de olijfolie toe aan de keukenmachine en maal alles goed door elkaar.
-
Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel de olijfolie. Afhankelijk van hoe dik je je dip wil hebben, blijf je olijfolie toevoegen.
-
Serveer de tip met knapperige groenten en je hebt de ideale partysnack.
-
Tips: je kunt de dip ook verdunnen met olijfolie en het als sladressing gebruiken.
-
Ook lekker met ansjovis.
-
Dit recept is ideaal om kruiden die je over hebt op te maken. Varieer er dus op los!
Heeft het gesmaakt?
28 stemmen
Ook lekker