Kruidenboter maken

Na dit recept maak je voortaan altijd je kruidenboter zelf want het is zo simpel en lekker, en onmisbaar bij de BBQ

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: kommetje

Bereiding

 Prak de boter met een vork fijn. Voeg de snuf zeezout en eetlepel citroensap toe. Pers de knoflook er bij. Heb je geen knoflookpers, snijd deze dan zo fijn mogelijk. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg op het laatste toe en meng alles goed doorelkaar.

 Laat de kruidenboter weer opstijven in de koelkast. Haal hem een paar minuten voor gebruik er weer uit zodat hij lekker smeerbaar is.

 Tips: je kunt de kruidenboter ook in huishoudfolie wikkelen tot een rol en deze in de koelkast leggen en er plakjes van snijden zodra deze is opgesteven. Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken in dit recept maar verse kruiden zijn net wat lekkerder.

 Ook lekker: Italiaanse kruidenboter = 1 gedroogde tomaat + 2 theelepel pesto + 1 theelepel Italiaanse kruiden

 Ook lekker: pittige kruidenboter = snuf cayennepeper + gedroogde chilipeper (uit een molen) + verse koriander

148 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!