Ga naar de inhoud
Paashaasjes van croissantdeeg

Paashaasjes van croissantdeeg

Deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg zijn heerlijk bij de paasbrunch of het paasontbijt

25 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 blik croissantdeeg large
  • 1 ei
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zachte boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de suiker met kaneel in een kommetje. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed aan elkaar tot 1 grote lap deeg. Besmeer deze met de boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Snijd 8 dunne repen van het deeg over de lange zijde. Snijd de repen op ca. ⅔ door en rol het langste stuk op tot een rondje en leg op de bakplaat met bakpapier.


  2. Halveer het overgebleven stuk reep en maak hier 2 oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.


  3. Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in ca. 15 min mooi bruin in de oven. Je kunt ze een dag van te voren maken en goed afdekken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven, maar vers zijn ze wel het allerlekkerste.