Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kaneel haasjes van croissantdeeg

Deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg zijn heerlijk bij de paasbrunch of het paasontbijt

Ingrediënten
  • 1 blik croissantdeeg large
  • 1 ei
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zachte boter

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de suiker met kaneel in een kommetje. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed aan elkaar tot 1 grote lap deeg. Besmeer deze met de boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Snijd 8 dunne repen van het deeg over de lange zijde. Snijd de repen op ca. ⅔ door en rol het langste stuk op tot een rondje en leg op de bakplaat met bakpapier.

Halveer het overgebleven stuk reep en maak hier 2 oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.

Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in ca. 15 min mooi bruin in de oven. Je kunt ze een dag van te voren maken en goed afdekken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven, maar vers zijn ze wel het allerlekkerste.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×