Ga naar de inhoud
Oliebollen met Monchou en kersen

Oliebollen met Monchou en kersen

Na deze oliebollen met romige Monchou vulling met kersen wil je nooit meer gewone oliebollen.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 0.5 x basisrecept oliebollen ( of kant en klaar )
  • 200 gr MonChou ( op kamertemperatuur )
  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 blik vlaaifruit kersen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de oliebollen. Heb je kant en klare oliebollen gekocht? Dan kun je deze van tevoren ca. 20 seconden opwarmen in de magnetron of een paar minuten in de oven.


  2. Meng de Monchou met de melk en poedersuiker tot een romig mengsel.


     


  3. Snijd de oliebollen open. Besmeer een helft met het Monchou mengsel en schep er een beetje vlaaifruit kersen op. Leg de andere helft van oliebol erop.


  4. Doe dit met alle oliebollen en leg ze op een schaal.


  5. Bestrooi ze met wat extra poedersuiker en serveer direct.


  6. Tip: je kunt voor dit gerecht zowel oliebollen met of zonder krenten gebruiken. Met beide is dit heerlijk.