Ga naar de inhoud
Kip curry met mango

Kip curry met mango

Vers currygerecht met sperziebonen, kip een zoete stukjes mango

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 eetlepels currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 400 gr kip
  • 400 gr sperziebonen
  • Handje cashewnoten
  • 175 gr verse mango
  • Snuf zout
  • Rijst en naanbrood voor er bij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen ca 10 minuten voor en spoel daarna af moet koud water. Bak de currypasta 2 minuutjes aan in een grote wokpan. Voeg de kip in blokjes toe en bak rondom aan. Giet de kokosmelk er bij en roer door elkaar. Vervolgens ook de tomatenblokjes. Breng het mengsel op smaak met zout. Laat de curry ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen. Voeg ondertussen de boontjes toe aan de curry. Kook ook ondertussen de rijst gaar. Schep dan de mango en cashewnoten door de curry. Serveer de curry met rijst en naanbrood.


  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.