Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte kip korma

Zelfgemaakte kip korma

Lekker recept om zelf kip korma te maken. Probeer eens dit makkelijke en heerlijke Indiase gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr kip
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • 2 theelepels garam masala kruiden
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • verse koriander
  • handje amandelen
  • 1 eetlepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en de knoflook fijn en bak een minuutje aan in de olijfolie. Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten aan totdat hij (bijna) gaar is. Voeg het kaneelpoeder, chilipoeder, garam masala en kurkuma toe aan de kip en roer door elkaar. Giet de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje erdoorheen. Laat het 2 minuten pruttelen en roer dan de kokosmelk er beetje bij beetje doorheen.


    kip korma www.leukerecepten.nl kip korma www.leukerecepten.nl kip korma www.leukerecepten.nl
  2. Hak de koriander grof en roer deze samen met de helft van de amandelen door de kip korma. Laat alles 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Proef even of de kip korma goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.


  3. Serveer de kip korma op een bord of in een kommetje en bestrooi met de amandelen. Lekker met rijst, sperzieboontjes en zelfgemaakt naanbrood bijvoorbeeld.