Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip korma

Probeer eens dit makkelijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus

Ingrediënten
400 gr kip
1 ui
1 teentje knoflook
Snufje kaneelpoeder
Snufje chilipoeder
Snufje kurkuma
½ blokje kippenbouillon
2 theel garam marsala kruiden
200 ml kokosmelk
400 gr tomatenblokjes uit blik
Verse koriander
100 gr amandelen
1 eelt olijfolie
 
Bereiding
Hak de ui en de knoflook fijn en bak een minuutje aan in de olijfolie. Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten aan totdat hij (bijna) gaar is. Voeg het kaneelpoeder, chilipoeder, garam masala en kurkuma toe aan de kip en roer door elkaar. Giet de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje er door heen. Laat het 2 minuten pruttelen en roer dan de kokosmelk er beetje bij beetje door heen. Hak de koriander grof en roer deze samen met de helft van de amandelen door de kip korma. Laat alles 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Proef even of de kip korma goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe. Serveer de kip korma op een bord of in een kommetje en bestrooi met de andere helft van de amandelen. Lekker met basmati rijst, sperzieboontjes en zelfgemaakt naanbrood bijvoorbeeld.
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×