Zelfgemaakte kip korma

Probeer eens dit makkelijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 3 personen

Bereiding

  1. Hak de ui en de knoflook fijn en bak een minuutje aan in de olijfolie. Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten aan totdat hij (bijna) gaar is. Voeg het kaneelpoeder, chilipoeder, garam masala en kurkuma toe aan de kip en roer door elkaar. Giet de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje erdoorheen. Laat het 2 minuten pruttelen en roer dan de kokosmelk er beetje bij beetje doorheen.

  2. Hak de koriander grof en roer deze samen met de helft van de amandelen door de kip korma. Laat alles 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Proef even of de kip korma goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.

  3. Serveer de kip korma op een bord of in een kommetje en bestrooi met de amandelen. Lekker met rijst, sperzieboontjes en zelfgemaakt naanbrood bijvoorbeeld.

Heeft het gesmaakt?
250 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!