Ga naar de inhoud
Kip piri piri van de BBQ

Kip piri piri van de BBQ

Lekkere sappige kip drumsticks in een zelfgemaakte pittige marinade

10 M + 30 M bakken + 2 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 kip drumsticks
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 knoflookteen
  • 0.5 theelepel oregano
  • Snuf peper en zout
  • Snuf chilipoeder ( naar smaak )
  • Sap van 1 citroen

Materialen

  • Staafmixer of hakmolen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de kip in een beker en mix met een staafmixer (of hakmolen) helemaal fijn. Doe de kipdrumsticks in een kom en voeg de pittige marinade toe en schep goed door. Laat 2 uur afgedekt marineren.


  2. Verwarm de bbq en bak ze ongeveer 30 minuten, houd een iets langere tijd aan als je ze nog iets knapperiger wil hebben. Controleer altijd of ze goed gaar zijn van binnen. Lekker met een frisse salade.