Zoete aardappel spies van de BBQ

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies, een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Schil de zoete aardappels en snijd in grote stukken van ca 2 a 3 cm. Kook ze 7 minuten voor in een pan met water of in een afgedekte kom in de magnetron 5 minuten. Doe ze in een kom en voeg de olie en de kruiden toe.

 Schep goed door elkaar en rijg ze dan aan een spies. Rooster ze nog 10 minuutjes op de BBQ tot ze helemaal gaar zijn. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Lekker met een yoghurtsausje of knoflooksaus.

 Tip: leg houten spiesen 2 uur in het water voordat je ze gebruikt, hierdoor branden ze niet aan op de BBQ.

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!