Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel spies van de BBQ

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies, een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue

Ingrediënten

Bereiding

 Schil de zoete aardappels en snijd in grote stukken van ca 2 a 3 cm. Kook ze 7 minuten voor in een pan met water of in een afgedekte kom in de magnetron 5 minuten. Doe ze in een kom en voeg de olie en de kruiden toe.

 Schep goed door elkaar en rijg ze dan aan een spies. Rooster ze nog 10 minuutjes op de BBQ tot ze helemaal gaar zijn. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Lekker met een yoghurtsausje of knoflooksaus.

 Tip: leg houten spiesen 2 uur in het water voordat je ze gebruikt, hierdoor branden ze niet aan op de BBQ.

zoete aardappel spies

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×