Kip teriyaki salade

Een maaltijdsalade hoeft niet saai te zijn: deze kip teriyaki salade is vullend en staat binnen 30 minuten op tafel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Teriyakisaus
Materialen

Bereiding

 Snijd de harde uiteinden van de aspergetips af en grill in de grillpan. Voeg de ingrediënten voor de teriyakisaus samen in een kom en meng door elkaar. Bestrijk de kipfilets met een beetje olijfolie en bak gaar in de grillpan. Snijd de ui in ringen en voeg samen met de saus toe zodra de kip gaar is. Neem na een paar minuten de pan van het vuur.

 Snijd ondertussen de mango in kleine stukjes. Verdeel de sla over 4 borden, gevolgd door de aspergetips, taugé en mango. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes en leg erbovenop. Schenk daarna de teriyakisaus eroverheen samen met wat uienringetjes. Maak af met wat sesamzaadjes.

 Tip: houd je van pittig? Voeg dan wat rode peper toe.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!