Ga naar de inhoud
Kip teriyaki salade

Kip teriyaki salade

Een maaltijdsalade hoeft niet saai te zijn: deze kip teriyaki salade is vullend en staat binnen 30 minuten op tafel

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr gemengde sla
  • 3 kipfilets
  • 100 gr groene aspergetips
  • 100 gr taugé
  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • sesamzaadjes

Teriyakisaus

  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook ( geperst )
  • 75 ml sojasaus
  • 60 ml water
  • 1 theelepel maïzena

Materialen

  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de harde uiteinden van de aspergetips af en grill in de grillpan. Voeg de ingrediënten voor de teriyakisaus samen in een kom en meng door elkaar. Bestrijk de kipfilets met een beetje olijfolie en bak gaar in de grillpan. Snijd de ui in ringen en voeg samen met de saus toe zodra de kip gaar is. Neem na een paar minuten de pan van het vuur.


  2. Snijd ondertussen de mango in kleine stukjes. Verdeel de sla over 4 borden, gevolgd door de aspergetips, taugé en mango. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes en leg erbovenop. Schenk daarna de teriyakisaus eroverheen samen met wat uienringetjes. Maak af met wat sesamzaadjes.


  3. Tip: houd je van pittig? Voeg dan wat rode peper toe.