Ga naar de inhoud
Kip fajita salade

Kip fajita salade

Deze kip fajita salade is een snelle en smaakvolle maaltijd. Met gegrilde, gemarineerde kip, avocado en romaine sla, afgemaakt met een frisse yoghurt-citroendressing. Zowel warm als koud is deze salade lekker.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 2 kipfilets
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 1 rode ui
  • 200 gr romaine sla
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels maĆÆs
  • 10 cherrytomaatjes

Marinade:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel komijn

Dressing:

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 Sap van 1 citroen

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een kommetje door elkaar en leg de kipfilets erin. Zorg dat de marinade over de hele kip zit.


  2. Bak de kipfilets gaar in een grillpan in ca. 10 tot 12 minuten en snijd ze in reepjes als ze klaar zijn.


  3. Snijd de geroosterde paprika’s, ui, avocado en cherrytomaatjes in stukjes.


  4. Leg wat sla op de borden en verdeel de groenten erover, samen met de mais. Leg de reepjes kipfilet erbij.


  5. Roer de ingrediƫnten voor de dressing in een kommetje door elkaar en verdeel over de salades.


  6. Tip: deze salade is zowel warm als koud lekker.