
Kip fajita salade
Deze kip fajita salade is een snelle en smaakvolle maaltijd. Met gegrilde, gemarineerde kip, avocado en romaine sla, afgemaakt met een frisse yoghurt-citroendressing. Zowel warm als koud is deze salade lekker.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 kipfilets
-
2 geroosterde paprikaās
-
1 rode ui
-
200 gr romaine sla
-
1 avocado
-
2 eetlepels maĆÆs
-
10 cherrytomaatjes
Marinade:
-
2 eetlepels olijfolie
-
2 theelepels paprikapoeder
-
0.5 theelepel chilipoeder
-
0.5 theelepel knoflookpoeder
-
0.5 theelepel komijn
Dressing:
-
4 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 scheutje olijfolie
-
1 Sap van 1 citroen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een kommetje door elkaar en leg de kipfilets erin. Zorg dat de marinade over de hele kip zit.
-
Bak de kipfilets gaar in een grillpan in ca. 10 tot 12 minuten en snijd ze in reepjes als ze klaar zijn.
-
Snijd de geroosterde paprika’s, ui, avocado en cherrytomaatjes in stukjes.
-
Leg wat sla op de borden en verdeel de groenten erover, samen met de mais. Leg de reepjes kipfilet erbij.
-
Roer de ingrediƫnten voor de dressing in een kommetje door elkaar en verdeel over de salades.
-
Tip: deze salade is zowel warm als koud lekker.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker