Ga naar de inhoud
Kip met zoetzure saus

Kip met zoetzure saus

Heerlijk gerecht voor doordeweeks: kip met groente en ananas in een zelfgemaakte zoetzure saus

50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr kipfilet ( in blokjes )
  • 300 gr rijst
  • 2 puntpaprika’s
  • 250 gr champignons ( in schijfjes )
  • 6 schijven ananas op sap
  • olie om te bakken
  • 2 bosuitjes

Zoetzure saus:

  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels azijn ( witte wijn )
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
  • 0.5 eetlepel basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml ananassap uit blik
  • snufje chilipoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de knoflook heel fijn. Verhit een beetje olie in een pannetje en fruit de knoflook hierin aan. Voeg de tomaten ketchup hier aan toe, gevolgd door de azijn, sojasaus, basterdsuiker en een klein snufje chili. Roer de saus goed door. Giet ongeveer 75 ml van het ananassap uit blik er bij. Meng de maizena met een paar druppels water, roer tot een papje en giet bij de saus en roer tot deze dikker wordt.


  2. Kook ondertussen de rijst gaar. Verhit wat olie in een wokpan en voeg de kip toe. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en roerbak mee als de kip bijna gaar is. Schep ook de champignons er door en bak deze tot ze beginnen te slinken. Snijd de ananas in stukjes en voeg ook toe aan de pan met kip en groenten. Giet op het laatst de saus er bij en schep alles goed door. Garneer de zoetzure kip met bosui en serveer met rijst en eventueel wat kroepoek.