Kip met zoetzure saus

Heerlijk gerecht voor doordeweeks: kip met groente en ananas in een zelfgemaakte zoetzure saus

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 3 personen

Zoetzure saus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de knoflook heel fijn. Verhit een beetje olie in een pannetje en fruit de knoflook hierin aan. Voeg de tomaten ketchup hier aan toe, gevolgd door de azijn, sojasaus, basterdsuiker en een klein snufje chili. Roer de saus goed door. Giet ongeveer 75 ml van het ananassap uit blik er bij. Meng de maizena met een paar druppels water, roer tot een papje en giet bij de saus en roer tot deze dikker wordt.

  2. Kook ondertussen de rijst gaar. Verhit wat olie in een wokpan en voeg de kip toe. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en roerbak mee als de kip bijna gaar is. Schep ook de champignons er door en bak deze tot ze beginnen te slinken. Snijd de ananas in stukjes en voeg ook toe aan de pan met kip en groenten. Giet op het laatst de saus er bij en schep alles goed door. Garneer de zoetzure kip met bosui en serveer met rijst en eventueel wat kroepoek.

Heeft het gesmaakt?
441 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!