Rode uiensoep
Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter
55 M
Ingrediënten
Voor personen
-
40 gram boter
-
500 gram rode uien
-
1 liter bouillon ( van tablet )
-
1 laurierblad
-
handje geraspte kaas ( pittige )
-
4 sneetjes brood
-
1 theelepel peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 15 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de soep en laat 30 min zachtjes koken. Bestrooi de sneetjes brood met wat kaas en peterselie en rooster ze 5 min in de oven. Schep de soep in soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep en serveer direct.
-
Tip: Probeer ook de traditionele Franse uiensoep!
Heeft het gesmaakt?
169 stemmen
Ook lekker