Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode uiensoep

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

Ingrediënten
  • 40 gram boter
  • 500 gram rode uien
  • 1 liter bouillon (van tablet)
  • 1 laurierblad
  • handje geraspte kaas (pittige)
  • 4 sneetjes brood
  • 1 theelepel peterselie

Bereiding
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 15 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de soep en laat 30 min zachtjes koken. Bestrooi de sneetjes brood met wat kaas en peterselie en rooster ze 5 min in de oven. Schep de soep in soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep en serveer direct.

Tip: Probeer ook de traditionele Franse uiensoep!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×