Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode uiensoep

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

Ingrediënten
  • 40 gram boter
  • 500 gram rode uien
  • 1 liter bouillon (van tablet)
  • 1 laurierblad
  • handje geraspte kaas (pittige)
  • 4 sneetjes brood
  • 1 theelepel peterselie

Bereiding
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 15 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de soep en laat 30 min zachtjes koken. Bestrooi de sneetjes brood met wat kaas en peterselie en rooster ze 5 min in de oven. Schep de soep in soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep en serveer direct.

Tip: Probeer ook de traditionele Franse uiensoep!

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×