Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode uiensoep

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

Ingrediënten

Bereiding

 Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 15 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de soep en laat 30 min zachtjes koken. Bestrooi de sneetjes brood met wat kaas en peterselie en rooster ze 5 min in de oven. Schep de soep in soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep en serveer direct.

 Tip: Probeer ook de traditionele Franse uiensoep!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×