Rode uiensoep

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

Voorgerecht 55 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 15 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de soep en laat 30 min zachtjes koken. Bestrooi de sneetjes brood met wat kaas en peterselie en rooster ze 5 min in de oven. Schep de soep in soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep en serveer direct.

  3. Tip: Probeer ook de traditionele Franse uiensoep!

Heeft het gesmaakt?
149 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!