Mini Nutella pizza's met fruit

Hmmm lekker als snack of als toetje: kleine pizza's met chocolade pasta, aardbeien en banaan

Nagerecht 30 min + 45 min wachten + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

BODEM

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom. Kneed met het je handen goed door elkaar en daarna tot een deegbal, als het deeg nog wat droog is voeg je een beetje water toe en bij nat deeg wat extra bloem. Dek de kom af met een stuk plastic of een doek. Laat het deeg 45 min rijzen op kamertemperatuur (het liefst op een warme plek).

  2. Verwarm de oven op 220 graden. Als het deeg gerezen is haal je het uit de kom en verdeel je het in 4 gelijke delen. Maak bolletjes van het deeg en rol deze uit op een werkvlak, bestrooid met een beetje bloem. Maak de bodem best dun, zo’n 3 mm.

  3. Leg de 4 pizza bodems op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenzijde met een beetje gesmolten boter en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de bodems in ca 10 – 12 minuten luchtjes bruin en krokant. Laat ze iets afkoelen en bestrijk ze daarna met nutella. Snijd het fruit in stukjes en verdeel samen met de noten over de chocolade pizza’s. Bestrooi met een beetje poedersuiker.

  4. Tip: serveer je de pizza’s niet direct? Besprenkel het fruit dan met een beetje citroensap zodat deze niet verkeurt.

Heeft het gesmaakt?
38 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!