Ga naar de inhoud
Klassieke carpaccio

Klassieke carpaccio

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr dun gesneden ossenhaas / carpaccio
  • 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Handje rucola
  • peper en zout
  • Truffelsaus of truffelmayonaise

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verdeel de carpaccio over 4 borden. Verdeel een beetje rucola er over en garneer met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Bestrooi met een snufje peper en zout en druppel er een beetje truffelsaus of mayo over.


    recept carpaccio www.leukerecept.nl carpaccio recept carpaccio www.leukerecept.nl
  2. Tip: je kunt ook zelf truffelmayo maken door een beetje mayonaise te mengen met truffelolie en eventueel een beetje water om aan te lengen.