Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Klassieke carpaccio

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Ingrediënten
  • 250 gr dun gesneden ossenhaas / carpaccio
  • 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Handje rucola
  • peper en zout
  • Truffelsaus of truffelmayonaise

Bereiding
Verdeel de carpaccio over 4 borden. Verdeel een beetje rucola er over en garneer met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Bestrooi met een snufje peper en zout en druppel er een beetje truffelsaus of mayo over.

Tip: je kunt ook zelf truffelmayo maken door een beetje mayonaise te mengen met truffelolie en eventueel een beetje water om aan te lengen.

recept carpaccio www.leukerecept.nl

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×