Ga naar de inhoud
Kiwi taartjes

Kiwi taartjes

Simpel receptje voor kiwi taartjes met een knapperige bodem en een frisse en romige vulling, een perfect zomers gebakje!

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter
  • 50 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 20 ml ijskoud water

Vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 1 citroen
  • 50 gr poedersuiker
  • 3 kiwi’s ( gold )

Benodigdheden

  • 6 kleine bakvormpjes a 10 tot 12 cm
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanille aroma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvormpjes hiermee. Prik gaatjes in de bodem. Bak de vormpjes 15 tot 20 minuten in de oven tot ze gaar en licht bruin zijn.


  2. Haal ze uit de oven, mochten ze iets omhoog zijn gekomen kun je ze weer iets omlaag drukken. Laat ze verder afkoelen. Mix de mascarpone luchtig met het sap en rasp van de citroen en het poedersuiker. Haal de bodems uit de bakvorm en vul ze met het roommengsel. Snijd de kiwi in plakjes en beleg de gebakjes hiermee. Bewaar de kiwi taartjes in de koelkast voor max 2 dagen.