Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kiwi taartjes

Simpel receptje voor kiwi taartjes met een knapperige bodem en een frisse en romige vulling, een perfect zomers gebakje!

Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter
  • 50 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 20 ml ijskoud water
Vulling
  • 250 gr mascarpone
  • 1 citroen
  • 50 gr poedersuiker
  • 3 kiwi’s (gold)
Benodigdheden
  • 6 kleine bakvormpjes a 10 tot 12 cm
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanille aroma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvormpjes hiermee. Prik gaatjes in de bodem. Bak de vormpjes 15 tot 20 minuten in de oven tot ze gaar en licht bruin zijn.

Haal ze uit de oven, mochten ze iets omhoog zijn gekomen kun je ze weer iets omlaag drukken. Laat ze verder afkoelen. Mix de mascarpone luchtig met het sap en rasp van de citroen en het poedersuiker. Haal de bodems uit de bakvorm en vul ze met het roommengsel. Snijd de kiwi in plakjes en beleg de gebakjes hiermee. Bewaar de kiwi taartjes in de koelkast voor max 2 dagen.

kiwi-tartelettes

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×