Ga naar de inhoud
Krokante bloemkool nuggets

Krokante bloemkool nuggets

Lekkere stukjes bloemkool in een krokant en kruidig jasje, lekker als gezonde snack of borrelhapje

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 400 gr bloemkool
  • 1 Bord panko
  • 150 ml melk
  • 100 gr bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel cayennepoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf oregano
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden of de Airfryer op 190 graden. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Doe de bloem en melk in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder, oregano, peper en zout toe en meng goed door elkaar.


    bloemkool nuggets www.leukerecepten.nl bloemkool nuggets www.leukerecepten.nl bloemkool nuggets www.leukerecepten.nl bloemkool nuggets www.leukerecepten.nl
  2. Haal de bloemkoolroosjes door het kruidige beslag. leg ze vervolgens op een bordje met panko en haal ze hier doorheen. Leg de roosjes op een bakplaat en bak 20 min in de oven of in het mandje van de Airfryer en bak hierin 15 minuten. Serveer de bloemkool nuggets met bijvoorbeeld een chilisaus of romige knoflooksaus.