Koninginnesoep
Lekkere koninginnesoep met kip, wortel en erwtjes, nu makkelijk en snel zelf gemaakt
Ingrediënten
35 gr boter
35 gr bloem
1 kleine kipfilet
1 liter + 250 ml kippenbouillon
75 gr diepvries doperwten
100 gr worteltjes
100 ml slagroom
Verse peterselie
1 laurierblaadje
1 sjalotje
35 gr bloem
1 kleine kipfilet
1 liter + 250 ml kippenbouillon
75 gr diepvries doperwten
100 gr worteltjes
100 ml slagroom
Verse peterselie
1 laurierblaadje
1 sjalotje
Bereiding
Breng 250 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje. Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten. Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn. Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij. Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde. Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af. Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door. Lekker met croutons.