
Mini Charlotte’s met framboos
Maak deze kleine versie van de Charlotte Russe. Fruitige mousse van frambozen met lange vingers rondom. Kleine cadeautjes om te eten.
1 U + 3 U wachttijd
Ingrediënten: Mini Charlotte
Voor stuks
-
1 pak lange vingers ( à 175 gr )
-
125 ml slagroom
-
150 ml kwark
-
4 blaadjes gelatine
-
150 gr frambozen
-
50 gr suiker
-
4 cm
-
Plastic folie
-
Mixer
-
Lintjes
Materiaal
-
4
-
Plastic folie
-
Mixer
-
Lintjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mini Charlotte
-
Week de gelatine in koud water.
-
Doe 50 ml water in een pannetje en voeg daar de suiker en ongeveer 1/3 van de frambozen en verwarm deze tot de suiker is opgelost en de frambozen uit elkaar vallen.
-
Knijp de gelatine uit en roer door het warme mengsel. Laat daarna grotendeels afkoelen.
-
Klop ondertussen de slagroom stijf. Mix vervolgens de kwark er kort door.
-
Leg een paar mooie frambozen apart voor de garnering en prak de rest fijn en mix door de het slagroommengsel. Mix dan ook het gelatinemengsel erdoor.
-
Leg de ringen op een snijplank of bakplaat met folie of bakpapier er onder. Bekleed de randen van de ringen of de schaaltjes met plastic folie.
-
Snijd een klein stukje van de lange vingers en plaats deze rechte kant naar beneden in de vormpjes langs de rand.
-
Schep het frambozenmengsel erin en garneer met een hele framboos.
-
Laat ze minimaal 3 uur goed opstijven in de koelkast.
-
Haal ze dan voorzichtig uit de vorm en bind er een lintje om heen.
-
Tips: Vervang de frambozen eens door aardbei of mango.
-
Je kunt ook 1 grote Charlotte maken in een springvorm. Houd dan een iets langere opstijftijd aan.
Heeft het gesmaakt?
22 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 215
- vet 11 gr
- verzadigd vet 7 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker