Koolrabi ovenschotel

Een keer wat anders dan een ovenschotel met aardappel: deze ovenschotel met appel, spek en koolrabi is echt comfortfood. Met maar 5 ingrediënten heb je deze ovenschotel in een mum van tijd op tafel staan. Enjoy!

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de koolrabi en snijd in plakken. Kook deze 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de appel in dunne plakjes. Bak de spekjes iets krokant in een pan en laat uitlekken op een papiertje. Vet de ovenschaal in.

  2. Verdeel de plakken koolrabi over de bodem en giet de kookroom er over. Dek af met plakjes appel en gebakken spekblokjes (bewaar er een paar voor de garnering). Smeer de bovenzijde van de ovenschotel dicht met de aardappelpuree. Verdeel de spekblokjes er over en zet nog 20 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
248 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!