
Koolrabi ovenschotel
Een keer wat anders dan een ovenschotel met aardappel: deze ovenschotel met appel, spek en koolrabi is echt comfortfood. Met maar 5 ingrediënten heb je deze ovenschotel in een mum van tijd op tafel staan. Enjoy!
20 M
Ingrediënten: Koolrabi ovenschotel
Voor personen
-
500 gr koolrabi ( 1 knol )
-
450 gr puree
-
1 appel
-
125 gr spekblokjes
-
125 ml kookroom
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Koolrabi ovenschotel
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de koolrabi en snijd in plakken. Kook deze 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de appel in dunne plakjes. Bak de spekjes iets krokant in een pan en laat uitlekken op een papiertje. Vet de ovenschaal in.
-
Verdeel de plakken koolrabi over de bodem en giet de kookroom er over. Dek af met plakjes appel en gebakken spekblokjes (bewaar er een paar voor de garnering). Smeer de bovenzijde van de ovenschotel dicht met de aardappelpuree. Verdeel de spekblokjes er over en zet nog 20 minuten in de oven.
Heeft het gesmaakt?
253 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 540
- vet 32 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 47 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 12 gr
- zout 1.8 gr
Ook lekker