Ga naar de inhoud
Koolrabi met kaassaus

Koolrabi met kaassaus

Makkelijk koolrabi recept van blokjes koolrabi met walnoten in een romige saus, gegratineerd in de oven met kaas. Lekker als bijgerecht bij aardappeltjes, puree en een stukje vlees of vegetarisch alternatief.

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 koolrabi knollen ( a 250 gr per stuk )
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 60 gr geraspte kaas
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter
  • 200 ml kookvocht
  • Verse peterselie om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Schil de koolrabi’s. Snijd ze in blokjes en kook ze ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn. Vang het kookvocht op als je ze afgiet.


  3. Smelt ondertussen de boter in een (steel)pannetje. Voeg de bloem toe en roer erdoor tot een roux. Giet dan beetje bij beetje een deel van het kookvocht erbij en roer met een garde door. Doe dit tot er een romige saus ontstaat. Roer de helft van de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


  4. Schep de blokjes koolrabi door de saus. En doe vervolgens in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en grof gehakte walnoten.


    Koolrabi met kaassaus stap 1 Koolrabi met kaassaus stap 2
  5. Gratineer de koolrabi in kaassaus ca 15 minuten in de oven.


  6. Bestrooi voor het serveren met verse peterselie


  7. Tip: lekker bij aardappeltjes en een stukje vlees of een vegetarisch alternatief.