Koolrabi met kaassaus

Makkelijk koolrabi recept van blokjes koolrabi met walnoten in een romige saus, gegratineerd in de oven met kaas. Lekker als bijgerecht bij aardappeltjes, puree en een stukje vlees of vegetarisch alternatief.

Bijgerecht 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Schil de koolrabi’s. Snijd ze in blokjes en kook ze ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn. Vang het kookvocht op als je ze afgiet.

  3. Smelt ondertussen de boter in een (steel)pannetje. Voeg de bloem toe en roer erdoor tot een roux. Giet dan beetje bij beetje een deel van het kookvocht erbij en roer met een garde door. Doe dit tot er een romige saus ontstaat. Roer de helft van de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Schep de blokjes koolrabi door de saus. En doe vervolgens in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en grof gehakte walnoten.

  5. Gratineer de koolrabi in kaassaus ca 15 minuten in de oven.

  6. Bestrooi voor het serveren met verse peterselie

  7. Tip: lekker bij aardappeltjes en een stukje vlees of een vegetarisch alternatief.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!