Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hangop met fruit

Zelfgemaakte romige hangop met vanille en vers fruit, lekker als toetje of als ontbijt

Ingrediënten
  • 1 liter volle yoghurt
  • Frambozen en blauwe bessen of ander fruit
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels honing
  • 2 meringue kransjes of schuimpjes
  • Blaadjes verse munt

Bereiding
Leg een schone theedoek in een zeef of vergiet. Hang deze boven een kom en schenk de yoghurt er in. Zet de kom minimaal 4 uur in de koelkast (liefst een hele nacht) en laat het vocht eruit lopen totdat er een dikke romige massa overblijft. Schep de hangop uit het doek in een kom en roer de vanille en honing er door. Verdeel een flinke lepel in een glaasje en verdeel hier wat fruit over en kruimel er wat meringue over. Herhaal dit nog een keer en doe dit ook met de andere glaasjes. Garneer de hangop met een blaadje munt.

Tip: weinig tijd? je kunt ook kant en klare hangop gebruiken. En voor een gezonde versie die ook geschikt is als ontbijt laat je de meringue achterwege en voeg je eventueel wat granola of muesli toe.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×