Koolrolletjes met geitenkaas

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Hoofdgerecht 40 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Saus

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de bladeren van de chinese kool hierin en blancheer 1 minuut in het kokende water. Spoel daarna af met koud water en dep droog. Bak de plakjes champignons in een pan en laat ze vervolgens uitlekken. Voeg ze toe aan de geitenkaas met een snufje peper, zout en tijm. Hak of kruimel de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het geitenkaas-mengsel.

  2. Schep een flinke eetlepel van het mengsel op een koolblad en vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Herhaal dit met de rest van de bladeren en vulling. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in grove stukken. Doe met het water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Pureer vervolgens met de staafmixer fijn en roer de kookroom er door. Giet de saus in een ovenschaal en leg de roolrolletjes er in en kruimel de rest van de walnoten er over. Zet nog 12 minuten in de oven.

  3. Lekker met wat brood om te dippen in de saus.

Heeft het gesmaakt?
146 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!