Koolrolletjes met geitenkaas

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Saus
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de bladeren van de chinese kool hierin en blancheer 1 minuut in het kokende water. Spoel daarna af met koud water en dep droog. Bak de plakjes champignons in een pan en laat ze vervolgens uitlekken. Voeg ze toe aan de geitenkaas met een snufje peper, zout en tijm. Hak of kruimel de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het geitenkaas-mengsel.

 Schep een flinke eetlepel van het mengsel op een koolblad en vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Herhaal dit met de rest van de bladeren en vulling. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in grove stukken. Doe met het water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Pureer vervolgens met de staafmixer fijn en roer de kookroom er door. Giet de saus in een ovenschaal en leg de roolrolletjes er in en kruimel de rest van de walnoten er over. Zet nog 12 minuten in de oven.

 Lekker met wat brood om te dippen in de saus.

126 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.