Ga naar de inhoud
Koolrolletjes met geitenkaas

Koolrolletjes met geitenkaas

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

40 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 8 bladeren chinese kool
  • 200 gr geitenkaas
  • 50 gr walnoten
  • 250 gr champignons ( in plakjes )
  • snufje tijm
  • peper en zout

Saus

  • 1 pot gegrilde paprika’s a 300 gr
  • 100 ml water
  • 125 ml kookroom

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Ovenschotel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de bladeren van de chinese kool hierin en blancheer 1 minuut in het kokende water. Spoel daarna af met koud water en dep droog. Bak de plakjes champignons in een pan en laat ze vervolgens uitlekken. Voeg ze toe aan de geitenkaas met een snufje peper, zout en tijm. Hak of kruimel de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het geitenkaas-mengsel.


    koolrolletjes geitenkaas www.leukerecepten.nl koolrolletjes geitenkaas www.leukerecepten.nl koolrolletjes geitenkaas www.leukerecepten.nl koolrolletjes geitenkaas www.leukerecepten.nl
  2. Schep een flinke eetlepel van het mengsel op een koolblad en vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Herhaal dit met de rest van de bladeren en vulling. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in grove stukken. Doe met het water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Pureer vervolgens met de staafmixer fijn en roer de kookroom er door. Giet de saus in een ovenschaal en leg de roolrolletjes er in en kruimel de rest van de walnoten er over. Zet nog 12 minuten in de oven.


  3. Lekker met wat brood om te dippen in de saus.