Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Koolrolletjes met geitenkaas

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Ingrediënten
  • 8 bladeren chinese kool
  • 200 gr geitenkaas
  • 50 gr walnoten
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • snufje tijm
  • peper en zout
Saus
  • 1 pot gegrilde paprika’s a 300 gr
  • 100 ml water
  • 125 ml kookroom
Benodigdheden
  • Staafmixer
  • Ovenschotel

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de bladeren van de chinese kool hierin en blancheer 1 minuut in het kokende water. Spoel daarna af met koud water en dep droog. Bak de plakjes champignons in een pan en laat ze vervolgens uitlekken. Voeg ze toe aan de geitenkaas met een snufje peper, zout en tijm. Hak of kruimel de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het geitenkaas-mengsel.

Schep een flinke eetlepel van het mengsel op een koolblad en vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Herhaal dit met de rest van de bladeren en vulling. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in grove stukken. Doe met het water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Pureer vervolgens met de staafmixer fijn en roer de kookroom er door. Giet de saus in een ovenschaal en leg de roolrolletjes er in en kruimel de rest van de walnoten er over. Zet nog 12 minuten in de oven.

Lekker met wat brood om te dippen in de saus.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×