Ga naar de inhoud
Pitabroodje met geitenkaas

Pitabroodje met geitenkaas

Op zoek naar een snelle en smaakvolle maaltijd? Dit recept voor een pitabroodje met geitenkaas combineert geitenkaas, gegrilde paprika, avocado en knapperige walnoten tot een perfecte optie voor een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 grote pitabroodjes ( volkoren )
  • 125 gr geitenkaas
  • 3 gegrilde paprika’s ( uit pot )
  • 2 avocado’s
  • 1 handje walnoten
  • 1 rode ui ( ingelegd )
  • 1 handje verse spinazie ( of sla )
  • Snuf zwarte peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Heb je geen tijd om de rode ui in te leggen (een paar uur of langer in een kommetje met witte wijnazijn) dan kun je deze ook bakken in een pan.


  2. Bak de pitabroodjes af indien nodig. Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes en snijd de avocado in blokjes.


    pitabroodje met geitenkaas stap 1 pitabroodje met geitenkaas stap 2 pitabroodje met geitenkaas stap 3
  3. Vul de pita’s met een beetje spinazie of sla, gegrilde paprika, geitenkaas, stukjes avocado en grof gehakte walnoot. En voeg op het laatst wat rode ui en een snuf zwarte peper toe.


  4. Tip: lekker als lunch of makkelijke maaltijd met een kop soep bijvoorbeeld.