Krokante aubergine snacks

Aubergine in een krokant jasje met een heerlijke frisse yoghurt saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: schaaltje

Bereiding

 Snijd de aubergine in plakken van ca ½ cm. Bestrooi ze flink met wat zout en laat ze 15 minuten staan. Nu gaan ze ‘zweten’ en wordt het vocht onttrokken waardoor ze beter bakken. Spoel ze af en dep ze droog met een keukenpapiertje. Klop het ei los met wat peper en zout op een bord. Haal de schijfjes aubergine eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko of paneermeel.

 Verhit een beetje olie in een pan en bak de gepaneerde aubergine in ca 5 min op middelhoog vuur mooi bruin. Klop ondertussen de yoghurt los met citroensap en een snufje peper en zout. Leg de aubergines plakken op een bord en doe de yoghurt er over (of serveer deze er naast in een kommetje). Bestrooi met granaatappelpitten en wat peterselie. Zowel warm als koud lekker.

89 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.