Krokante aubergine snacks
Aubergine in een krokant jasje met een heerlijke frisse yoghurt saus
40 M
Ingrediënten
Voor schaaltje
-
1 aubergine
-
1 groot ei
-
1 bordje bloem
-
1 bordje paneermeel of panko
-
100 ml Griekse yoghurt
-
2 eetlepels citroensap
-
peper en zout
-
2 eetlepels granaatappelpitten
-
peterselie om te garneren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de aubergine in plakken van ca ½ cm. Bestrooi ze flink met wat zout en laat ze 15 minuten staan. Nu gaan ze ‘zweten’ en wordt het vocht onttrokken waardoor ze beter bakken. Spoel ze af en dep ze droog met een keukenpapiertje. Klop het ei los met wat peper en zout op een bord. Haal de schijfjes aubergine eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko of paneermeel.
-
Verhit een beetje olie in een pan en bak de gepaneerde aubergine in ca 5 min op middelhoog vuur mooi bruin. Klop ondertussen de yoghurt los met citroensap en een snufje peper en zout. Leg de aubergines plakken op een bord en doe de yoghurt er over (of serveer deze er naast in een kommetje). Bestrooi met granaatappelpitten en wat peterselie. Zowel warm als koud lekker.
Heeft het gesmaakt?
111 stemmen
Ook lekker