Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Baba ganoush

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Ingrediënten
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een snufje komijn. Bak de aubergines met ca. 30 minuten in de oven.

 Haal ze er daarna uit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe dit in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, teen knoflook, paprikapoeder en snuf peper en zout. Mix door elkaar tot een fijne puree.

 Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes en peterselie. Lekker met wat pitabrood of naanbrood.

 Tip: bewaar de baba ganoush afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Ook lekker met wat granaatappelpitjes.

Baba ganoush

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×