
Baba ganoush
Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel
20 M + 30 M oventijd
Ingrediënten
Voor klein schaaltje
-
1 aubergine
-
2 eetlepels tahin ( sesampasta )
-
scheutje olijfolie
-
Snuf komijn
-
1 teen knoflook
-
1 eetlepel citroensap
-
Snufje peper en zout
-
Snufje paprikapoeder
-
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
-
peterselie om te garneren
Benodigheden
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een snufje komijn. Bak de aubergines met ca. 30 minuten in de oven.
-
Haal ze er daarna uit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe dit in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, teen knoflook, paprikapoeder en snuf peper en zout. Mix door elkaar tot een fijne puree.
-
Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes en peterselie. Lekker met wat pitabrood of naanbrood.
-
Tip: bewaar de baba ganoush afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Ook lekker met wat granaatappelpitjes.
Heeft het gesmaakt?
76 stemmen