Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Baba ganoush

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Ingrediënten
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een snufje komijn. Bak de aubergines met ca. 30 minuten in de oven.

 Haal ze er daarna uit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe dit in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, teen knoflook, paprikapoeder en snuf peper en zout. Mix door elkaar tot een fijne puree.

 Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes en peterselie. Lekker met wat pitabrood of naanbrood.

 Tip: bewaar de baba ganoush afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Ook lekker met wat granaatappelpitjes.

Baba ganoush

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99