Baba ganoush
Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel
ingrediënten
Benodigheden
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een snufje komijn. Bak de aubergines met ca. 30 minuten in de oven.
-
Haal ze er daarna uit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe dit in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, teen knoflook, paprikapoeder en snuf peper en zout. Mix door elkaar tot een fijne puree.
-
Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes en peterselie. Lekker met wat pitabrood of naanbrood.
-
Tip: bewaar de baba ganoush afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Ook lekker met wat granaatappelpitjes.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!