Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krokante kip met bruschetta topping

Gepaneerde kipfilets met een lekkere frisse topping van tomaatjes en basilicum

  • Ingredienten

    Bereiding

     Snijd de tomaatjes in stukjes en doe in een kom. Voeg een scheut olie en balsamico azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook doormidden en voeg samen met wat basilicum toe aan de tomaatjes. Dek de kom af en laat ondertussen marineren.

     Doe wat folie over de kip en sla deze iets platter met een pan of deegroller. Bestrooi de kip met wat peper en zout. Haal de kip door de bloem. Vervolgend door het losgeklopte ei. Druk de kip in de panko tot deze goed bedekt is. Verhit wat olie in een pan en voeg de kip toe en bak in ca 10 min gaar en mooi bruin. Schep wat van de tomaten bruschetta topping er op. Lekker met wat aardappels of pasta.

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    ×
    +
    Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
    klik en kies 'Zet op beginscherm'.