Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Krokante kip met bruschetta topping

Gepaneerde kipfilets met een lekkere frisse topping van tomaatjes en basilicum

  • 2 kipfilets
  • Ingredienten
    • 1 bordje bloem
    • 1 bordje panko (of paneermeel)
    • 1 ei
    • peper en zout
    • 250 gr cherrytomaatjes
    • Handje blaadjes verse basilicum
    • Scheut olie
    • 1 eetlepel balsamico azijn
    • 1 teen knoflook

    Bereiding
    Snijd de tomaatjes in stukjes en doe in een kom. Voeg een scheut olie en balsamico azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook doormidden en voeg samen met wat basilicum toe aan de tomaatjes. Dek de kom af en laat ondertussen marineren.

    krokante_kip_bruschetta_topping_01.jpg
    krokante_kip_bruschetta_topping_02.jpg
    krokante_kip_bruschetta_topping_03.jpg
    krokante_kip_bruschetta_topping_04.jpg

    Doe wat folie over de kip en sla deze iets platter met een pan of deegroller. Bestrooi de kip met wat peper en zout. Haal de kip door de bloem. Vervolgend door het losgeklopte ei. Druk de kip in de panko tot deze goed bedekt is. Verhit wat olie in een pan en voeg de kip toe en bak in ca 10 min gaar en mooi bruin. Schep wat van de tomaten bruschetta topping er op. Lekker met wat aardappels of pasta.

    Beoordeling (34 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Burrito’s van kool
    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas