Ga naar de inhoud
Krokante kip met bruschetta topping

Krokante kip met bruschetta topping

Gepaneerde kipfilets met een lekkere frisse topping van tomaatjes en basilicum

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

Ingredienten

  • 2 kipfilets
  • 1 bordje bloem
  • 1 bordje panko ( of paneermeel )
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • Handje blaadjes verse basilicum
  • Scheut olie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 teen knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaatjes in stukjes en doe in een kom. Voeg een scheut olie en balsamico azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook doormidden en voeg samen met wat basilicum toe aan de tomaatjes. Dek de kom af en laat ondertussen marineren.


  2. Doe wat folie over de kip en sla deze iets platter met een pan of deegroller. Bestrooi de kip met wat peper en zout. Haal de kip door de bloem. Vervolgend door het losgeklopte ei. Druk de kip in de panko tot deze goed bedekt is. Verhit wat olie in een pan en voeg de kip toe en bak in ca 10 min gaar en mooi bruin. Schep wat van de tomaten bruschetta topping er op. Lekker met wat aardappels of pasta.