Lasagne met asperges en kip
Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus
Ingrediënten
350 gr groene asperges
200 gr erwtjes (uit de diepvries)
300 gr gerookte kip, in plakjes
125 gr geraspte (mozzarella) kaas
1 ui
2 teentjes knoflook
peper en zout
75 gr boter
90 gr bloem
750 ml melk
1 pak lasagnebladen
Materialen
Ovenschaal (ca 20 x 30 cm)
Garde
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de asperges 4 min voor en laat ze daarna uitlekken. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan aan en voeg de bevroren erwtjes toe en bak ze 2 minuutjes mee zodat ze ontdooien.








Doe eerst een laagje bechamelsaus op de bodem. Dek af met lasagnebladen en doe daar weer een laagje bechamelsaus op met plakjes kip en de helft van de erwtjes. Daarna weer lasagnebladen met bechamelsaus en nu de helft van de asperges en wat geraspte kaas. Herhaal deze twee lagen normaals en eindig dus met de aspgerges met kaas. Bak de lasagne in 40 minuten gaar.