Lasagne met asperges en kip

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Ingrediënten
350 gr groene asperges
200 gr erwtjes (uit de diepvries)
300 gr gerookte kip, in plakjes
125 gr geraspte (mozzarella) kaas
1 ui
2 teentjes knoflook
peper en zout
75 gr boter
90 gr bloem
750 ml melk
1 pak lasagnebladen
 
Materialen
Ovenschaal (ca 20 x 30 cm)
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de asperges 4 min voor en laat ze daarna uitlekken. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan aan en voeg de bevroren erwtjes toe en bak ze 2 minuutjes mee zodat ze ontdooien.
 
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01


 
Maak daarna de bechamelsaus: smelt de boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer met een garde door en laat het mengsel 3 minuutjes garen. Giet dan beetje bij beetje al roerend met de garde de melk er door tot er een gladde witte saus is ontstaan. Laat dit nog een paar min op het vuur indikken en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
 
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
Doe eerst een laagje bechamelsaus op de bodem. Dek af met lasagnebladen en doe daar weer een laagje bechamelsaus op met plakjes kip en de helft van de erwtjes. Daarna weer lasagnebladen met bechamelsaus en nu de helft van de asperges en wat geraspte kaas. Herhaal deze twee lagen normaals en eindig dus met de aspgerges met kaas. Bak de lasagne in 40 minuten gaar.

 

122 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.