Ga naar de inhoud
Bruschetta met champignons

Bruschetta met champignons

Knapperige broodjes met romige brie, gebakken champignons en verse peterselie. Zowel warm als koud ontzettend lekker.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 sneetjes ciabatta ( of stokbrood )
  • 250 gr champignons
  • 1 sjalotje
  • 200 gr brie
  • Scheutje rode wijnazijn
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en bak een paar min. in een beetje olie of boter.


  2. Snijd de champignons in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Blus af met een scheutje rode wijn azijn. Breng de champignons op smaak met wat peper en zout.


  3. Beleg de stukken brood met een plak brie. Schep de champignons er op en bestrooi met wat verse peterselie.


  4. Dit hapje is zowel warm als koud ontzettend lekker.