
Bruschetta met champignons
Knapperige broodjes met romige brie, gebakken champignons en verse peterselie. Zowel warm als koud ontzettend lekker.
20 M
Ingrediƫnten: Bruschetta met champignons
Voor stuks
-
8 sneetjes ciabatta ( of stokbrood )
-
250 gr champignons
-
1 sjalotje
-
200 gr brie
-
Scheutje rode wijnazijn
-
Snufje peper en zout
-
Paar takjes peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Bruschetta met champignons
-
Snipper de sjalot en bak een paar min. in een beetje olie of boter.
-
Snijd de champignons in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Blus af met een scheutje rode wijn azijn. Breng de champignons op smaak met wat peper en zout.
-
Beleg de stukken brood met een plak brie. Schep de champignons er op en bestrooi met wat verse peterselie.
-
Dit hapje is zowel warm als koud ontzettend lekker.
Heeft het gesmaakt?
134 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 196
- vet 9 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker