Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met champignons

Knapperig brood met romige brie en gebakken champignons

Ingrediënten
  • 8 sneetjes toasts of gegrild brood
  • 250 gr champignons
  • 1 sjalotje
  • 200 gr brie
  • Scheutje rode wijn azijn
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes peterselie

Bereiding
Snipper de sjalot en bak een paar min in een beetje olie of boter. Snijd de champignons in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Blus af met een scheutje rode wijn azijn. Breng de champignons op smaak met wat peper en zout.

bruschetta_champignons_01.jpg
bruschetta_champignons_02.jpg
bruschetta_champignons_03.jpg

Beleg de stukken brood met een plak brie. Schep de champignons er op en bestrooi met wat verse peterselie. Zowel warm als koud een lekker hapje.

Beoordeling (83 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas