Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lente stamppot met rucola

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Ingrediënten
  • 1200 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 100 gr rucola
  • 250 gr tomaatjes
  • 250 ml warme melk
  • Klont boter
  • 100 gr oude kaas (geraspt)
  • Pijnboompitjes (geroosterd)
  • snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Bereiding
Kook de aardappels in een pan met water ca 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze fijn met de boter en een snuf nootmuskaat, peper en zout. Giet beetje bij beetje de warme melk er bij. Roer de kaas er door en laat smelten.

lente_stamppot_02.jpg
lente_stamppot_03.jpg
lente_stamppot_01.jpg
lente_stamppot_04.jpg

Schep dan de rucola er door. Halveer de tomaatjes en voeg deze ook als laatste toe. Garneer de stamppot met wat extra rucola en de pijnboompitjes. Lekker met een stukje vlees of vis.

Beoordeling (73 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Leuk voor de feestdagen!

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Toast met zalm en avocado spread
Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
Lemon cheesecake toetjes
Karbonade uit de oven met cherrytomaten
Aardappeltorentjes