Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lente stamppot met rucola

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Ingrediënten
  • 1200 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 100 gr rucola
  • 250 gr tomaatjes
  • 250 ml warme melk
  • Klont boter
  • 100 gr oude kaas (geraspt)
  • Pijnboompitjes (geroosterd)
  • snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Bereiding
Kook de aardappels in een pan met water ca 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze fijn met de boter en een snuf nootmuskaat, peper en zout. Giet beetje bij beetje de warme melk er bij. Roer de kaas er door en laat smelten.

Schep dan de rucola er door. Halveer de tomaatjes en voeg deze ook als laatste toe. Garneer de stamppot met wat extra rucola en de pijnboompitjes. Lekker met een stukje vlees of vis.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×