Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lente stamppot met rucola

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Ingrediënten
  • 1200 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 100 gr rucola
  • 250 gr tomaatjes
  • 250 ml warme melk
  • Klont boter
  • 100 gr oude kaas (geraspt)
  • Pijnboompitjes (geroosterd)
  • snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Bereiding
Kook de aardappels in een pan met water ca 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze fijn met de boter en een snuf nootmuskaat, peper en zout. Giet beetje bij beetje de warme melk er bij. Roer de kaas er door en laat smelten.

lente_stamppot_02.jpg
lente_stamppot_03.jpg
lente_stamppot_01.jpg
lente_stamppot_04.jpg

Schep dan de rucola er door. Halveer de tomaatjes en voeg deze ook als laatste toe. Garneer de stamppot met wat extra rucola en de pijnboompitjes. Lekker met een stukje vlees of vis.

Beoordeling (130 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette