Paas cheesecake

Heerlijke romige paas cheesecake met vulling van citroen en advocaat die niet in de oven hoeft en perfect is als gebak is voor Pasen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Topping
Benodigdheden

Bereiding

 Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de speculaaskruimels. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en verdeel de speculaas hierover en druk goed aan. Zet de bodem zolang in de koelkast.

 Mix de roomkaas los met de slagroom, creme fraiche en suiker. Voeg als laatste ook de advocaat toe en mix er doorheen. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de het citroensap en laat deze oplossen. Voeg dan dit citroenmengsel toe aan het roommengsel en mix er doorheen. Verdeel dit over de bodem van speculaas en strijk glad aan de bovenzijde. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Garneer de paas cheesecake met bijvoorbeeld chocolade eitjes, schuimpjes en wat extra advocaat en chocolade rasp. Doe dit niet te ver van te voren anders heb je kans dat de eitjes afgeven en de schuimpjes zacht worden.

 Let op: door het gebruik van alcohol is deze cheesecake niet geschikt voor kinderen

104 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.