Paastaart cheesecake

Heerlijke en makkelijk te maken paastaart met een romige vulling van citroen en advocaat die niet in de oven hoeft en perfect is voor Pasen

Bakrecept 30 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 12 personen

Topping

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de speculaaskruimels. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en verdeel de speculaas hierover en druk goed aan. Zet de bodem zolang in de koelkast.

  2. Mix de roomkaas los met de slagroom, creme fraiche en suiker. Voeg als laatste ook de advocaat toe en mix er doorheen. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de het citroensap en laat deze oplossen. Voeg dan dit citroenmengsel toe aan het roommengsel en mix er doorheen. Verdeel dit over de bodem van speculaas en strijk glad aan de bovenzijde. Laat de paastaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

  3. Garneer de paastaart met bijvoorbeeld chocolade eitjes, schuimpjes en wat extra advocaat en chocolade rasp. Doe dit niet te ver van te voren anders heb je kans dat de eitjes afgeven en de schuimpjes zacht worden.

  4. Let op: door het gebruik van alcohol is deze paastaart niet geschikt voor kinderen. Wil je hem kidsproof maken, gebruik van vanillevla i.p.v. advocaat.

Heeft het gesmaakt?
204 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!