Macadamia koeken met salted caramel

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Zeef de bloem, maizena en baking soda in een kom en zet aan de kant. Doe de kristalsuiker en de basterdsuiker en een andere kom en meng door elkaar. Voeg de boter in stukjes toe en mix door de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en mix er ook door. Doe het bloemmengsel bij het beslag en mix er kort maar krachtig door.

 Hak de fudge en macadamianoten in stukjes. Spatel door het beslag en zet ca. 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden. Neem ongeveer 1/10 deel van het beslag en draai hier snel een balletje van. Leg deze op een beklede bakplaat. Leg nog er nog 3 a 4 bollen bij op de bakplaat en houd genoeg ruimte er tussen. De bollen lopen straks nog helemaal uit, en je hoeft ze ook niet plat te drukken voordat ze de oven in gaan.

 Schuif de bakplaat in de oven en bak de macadamia koeken ca. 15 minuten in de oven. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen maar de buitenzijde wordt iets knapperiger zodra ze afkoelen.

 Tip: bewaar de koeken in een afgesloten trommel zo’n 5 dagen.

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.