Ga naar de inhoud
Macadamia koeken met salted caramel

Macadamia koeken met salted caramel

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond.

20 M + 15 M oventijd + 30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 75 gr kristalsuiker
  • 150 gr lichte basterdsuiker
  • 250 gr koude boter
  • 2 eieren
  • 40 gr maïzena
  • 325 gr bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 gr fudge
  • 100 gr gezouten macadamianoten

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zeef de bloem, maizena en baking soda in een kom en zet aan de kant. Doe de kristalsuiker en de basterdsuiker en een andere kom en meng door elkaar. Voeg de boter in stukjes toe en mix door de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en mix er ook door. Doe het bloemmengsel bij het beslag en mix er kort maar krachtig door.


    Macadamia koeken met salted caramel Macadamia koeken met salted caramel Macadamia koeken met salted caramel
  2. Hak de fudge en macadamianoten in stukjes. Spatel door het beslag en zet ca. 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden. Neem ongeveer 1/10 deel van het beslag en draai hier snel een balletje van. Leg deze op een beklede bakplaat. Leg nog er nog 3 a 4 bollen bij op de bakplaat en houd genoeg ruimte er tussen. De bollen lopen straks nog helemaal uit, en je hoeft ze ook niet plat te drukken voordat ze de oven in gaan.


    Macadamia koeken met salted caramel Macadamia koeken met salted caramel Macadamia koeken met salted caramel
  3. Schuif de bakplaat in de oven en bak de macadamia koeken ca. 15 minuten in de oven. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen maar de buitenzijde wordt iets knapperiger zodra ze afkoelen.


  4. Tip: bewaar de koeken in een afgesloten trommel zo’n 5 dagen.